Tekstgrootte

-A A +A

Convenant moet Uden nog toegankelijker maken

donderdag, april 20, 2017

UDEN - Bij alle plannen en projecten van de gemeente wordt voortaan ook de toegankelijkheid voor mensen met een beperking goed bekeken. Dat staat in een convenant dat wethouder Frans van den Berg donderdagmiddag tekende met  Drempels weg Uden, de stichting die zich daar al jarenlang voor inzet. 
 

Binnen het gemeentehuis wordt de stichting, waar ook oud-ambtenaar Hans Joosten in zit, soms als een vervelende bemoeial gezien maar het werkt wel, beamen alle partijen. De club wordt nauw betrokken bij gemeentelijke plannen en reconstructies en praat bijvoorbeeld ook mee over het oplossen van de problemen rond hulpmiddelenleverancier Welzorg waar de hele regio over klaagt. 

In het convenant staan heldere afspraken over zaken als breedte van trottoirs en paden, belijning en eisen die er gesteld mogen worden wat betreft toegankelijkheid van gebouwen en winkels. Tegelijkertijd lanceerde Dremels Weg Uden gisteren de vernieuwde website met veel informatie voor mensen met een beperking: www.drempelsweguden.nl.